Uitgeverij Cliché
Boomstede 564
3608 BM Maarssen
Nederland

06-54 61 34 85
info@uitgeverijcliche.nl

Over Uitgeverij Cliché

Over Uitgeverij Cliché

Uitgeverij Cliché is opgericht in maart 2014. Onder de naam De Bezeten Bezitter staat Ton Mackaaij al ruim 15 jaar op verschillende strip- en verzamelbeurzen. De uitgeverij is opgericht om de clichés die er nog zijn van de Toonder studio's terug op de markt te brengen. Hiervoor is de collectie Toonder Studio's gestart en in 2014 zijn er 5 delen uitgegeven met een origineel cliché verzonken in de achterkant van de luxe uitgaven. Deze zijn te vinden in de webshop.

In augustus 2014 heeft de uitgeverij een overname gedaan van Uitgeverij Ton Paauw, gespecialiseerd in Bommelprenten en aanverwante Toonder-items. Hierdoor vertienvoudigde in één klap het fonds van de uitgeverij. Deze overname is feestelijk gevierd op zondag 16 november tijdens de Toonderdag.

In november 2014 is er in samenwerking met het Hergé Genootschap een speciale portfolio verschenen ter gelegenheid van Het Klare Lijn Festival. Een festival ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van het genootschap.

In 2015 zijn er naast 2 nieuwe delen in de serie Collectie Toonder Studio's ook nog beeldjes van Tom Poes en Heer Bommel in ontwikkeling en is er een speciale uitgave van de schoolagenda van Marten Toonder uit 1931 uitgegeven.

Voor 2016 staat het boek De tekentafel op het programma en zullen er 2 T-shirts uitgegeven gaan worden.

Copyright 2017 Uitgeverij Cliché Webdesign by RETO