Over Uitgeverij Cliché

Uitgeverij Cliché is opgericht in maart 2014. Onder de naam De Bezeten Bezitter staat Ton Mackaaij al ruim 15 jaar op verschillende strip- en verzamelbeurzen. De uitgeverij is opgericht om de clichés die er nog zijn van de Toonder studio's terug op de markt te brengen. Hiervoor is de collectie Toonder Studio's gestart en in 2014 zijn er 5 delen uitgegeven met een origineel cliché verzonken in de achterkant van de luxe uitgaven. Deze zijn te vinden in de webshop.

In augustus 2014 heeft de uitgeverij een overname gedaan van Uitgeverij Ton Paauw, gespecialiseerd in Bommelprenten en aanverwante Toonder-items. Hierdoor vertienvoudigde in één klap het fonds van de uitgeverij. Deze overname is feestelijk gevierd op zondag 16 november tijdens de Toonderdag.

In november 2014 is er in samenwerking met het Hergé Genootschap een speciale portfolio verschenen ter gelegenheid van Het Klare Lijn Festival. Een festival ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van het genootschap.

In 2015 zijn er naast 2 nieuwe delen in de serie Collectie Toonder Studio's ook nog beeldjes van Tom Poes en Heer Bommel in ontwikkeling en is er een speciale uitgave van de schoolagenda van Marten Toonder uit 1931 uitgegeven. OOk zijn er 2 fraaie protfolio's uitgegeven met facsimle-covers van de Literaire reuzenpockets van De Bezige Bij.

In 2016 is het boek De tekentafel wiebelde een beetje en De Bommelparade uitgegeven. Ook zijn er 2 beeldjes uitgegeven van kunsthars van Heer Bommel en Tom Poes en een bronzen beeld van heer Bommel. Daarnaast is de serie Tom Poes Ballonstrips gestart met Tom Poes en de Krakers en Tom Poes en de woelwater.

In 2017 is het derde deel van de Tom Poes ballonstip uitgekomen Tom Poes en het monster van de hopvallei en in oktober het vierde deel Tom Poes en het toverboekje. Ook het boek Wat je gelooft is waar van Pim Oosterheert is uitgekomen in augustus.

In juli 2017 is een samenwerking gestart met uitgeverij Panda voor overname van het fonds en onderzoeken naar het afronden van de series Koning Hollewijn Integraal, Panda integraal en Tom Poes avonturen. Van deze 3 reeksen heeft uitgeverij Panda al verschillende delen uitgebracht.

Uitgeverij Cliché

Boomstede 564
3608 BM Maarssen
Nederland

06 - 54 61 34 85
info@uitgeverijcliche.nl

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier

Veilingen

Onder de naam De Bezeten Bezitter veilen wij wekelijks verschillende items op CataWiki. Via de onderstaande link komt u op de veilingsite terecht.


Bekijk veilingen