Symposium 25 jaar De Bommelzolder

dinsdag 16 mei 2023

Uitnodiging

Symposium ter ere van het 25 jarig jubileum van

Museum de Bommelzolder

Op zondag 11 juni om 13.00 uur in de Rijswijkse Schouwburg

Kaarten zijn tot 22 mei gratis, aanmelden verplicht

Het Marten Toondermuseum de Bommelzolder werd geopend op 13 juni 1998 door Eiso Toonder, de oudste zoon van Marten Toonder. Omdat bij het huis in Zoeterwoude een werkplaats was, kon Pim Oosterheert (eigenaar Museum de Bommelzolder) daar zijn eigen verzameling een plaats geven, zonder toen nog de bedoeling te hebben er een museum van te maken. Vrienden vonden deze uitstalling zo leuk dat zij hem stimuleerden om dat wel te doen. Van het een kwam het ander.

Inmiddels zijn we 25 jaar verder en zullen we op zondag 11 juni 2023 dit 25-jarig jubileum vieren.

Het is ons (weer) gelukt om de Rijswijkse Schouwburg te boeken om het jubileum te vieren. Ook hebben we een prachtige lijst met gastsprekers die het symposium komen opluisteren:

 • Emeritus hoogleraar Herman Pleij
  • Hij zal een toespraak houden over de hekserij in de Bommelsaga
 • Taalhistoricus en NRC-journalist Ewoud Sanders
  • Hij zal een toespraak houden over een methodiek die hij gebruikt over de herkomst van woorden, onder meer op de Bommelsaga
 • Journalist en tv-producent Robin Lutz interviewt Irwin Toonder en Hans Matla
  • Robin Lutz interviewde Marten Toonder van 1993-2005 en zal op 11 juni een aantal diepte-interviews afnemen over de familie Toonder
 • Edwin Bomers, directeur van Marveld Recreatie en eigenaar van het nieuw te bouwen themapark de Bommelwereld zal een presentatie geven over de opzet en de achterliggende motivering op dit park te bouwen.
 • Erik de Graaf, schrijver en historicus spreekt over de vader van Marten, Toonder senior

Op 11 juni wordt ook een bijzonder boek gepresenteerd. Dit boek, wat op dit moment wordt voorbereid door Paul Verhaak en Arnoud Alderlieste, gaat over Marten Toonder als boekillustrator. Ter ere van dit jubileum zullen we dit boek op het symposium aanbieden tegen een prijs van €10 in plaats van de reguliere 25 euro.

Bent u al nieuwsgierig geworden? U kunt nu reeds uw kaarten reserveren. De toegang is tot 22 mei gratis, daarna gaat de kaartverkoop publiek en kosten de kaarten €7,50 p/p. Het parkeren is op zondag gratis. Het programma start om 13.00 uur, inloop vanaf 12.15 uur. Per persoon kunnen max. 2 kaarten worden gereserveerd. U kunt zich aanmelden:

 1. Telefonisch via NTK (Nationale Theater Kassa) op nummer 070-3360336 (dagelijks tussen 10.00-20.00 uur
 2. Via onderstaande QR-code. Deze kunt u via uw smartphonecamera inlezen en u wordt automatisch naar de website van de Rijswijkse Schouwburg geleid.

Adres

Generaal Spoorlaan 10

2283 GM Rijswijk

Bereikbaarheid

De schouwburg is met het OV prima te bereiken. HTM-buslijnen 23 stopt voor de deur en ook tram 17 stopt relatief dichtbij. Ook met de auto is de schouwburg goed te bereiken. Parkeren is op zondag gratis. Op treinstation Rijswijk zijn ook OV-fietsen te reserveren.

Programma:

De deuren van de schouwburg gaan circa 12.15 open en om 13.00 uur begint het jubileumsymposium. Een kopje koffie of thee bij ontvangst is voor onze rekening. Consumpties bij de pauze of na afloop zijn voor eigen rekening. Circa 17.00 is het symposium ten einde.

Nieuwsoverzicht
Uitgeverij Cliché

Boomstede 564
3608 BM Maarssen
Nederland

06 - 54 61 34 85
info@uitgeverijcliche.nl

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier

Veilingen

Onder de naam De Bezeten Bezitter veilen wij wekelijks verschillende items op CataWiki. Via de onderstaande link komt u op de veilingsite terecht.


Bekijk veilingen